fbpx
Massasje har mange fordeler på det fysiske og psykiske plan. Listen er nok uendelig, men her har vi valgt ut noen ting massasje kan være bra for, som for eksempel huden, musklene, fordøyelse og psykisk helse.

Massasje har mange fordeler, både på det fysiske og psykiske plan. På Normassasje sin massasje-skole lærer studentene helhetsmassasje med fokus på velvære, energi-strømmer og/eller dypere bearbeiding av muskelspenninger. Det kan være mange grunner til å oppsøke en massør, og det er mange fordeler med å motta massasje.

Selvmassasje gir også disse fordelene, men når du får andre til å gjøre det er det lettere å slappe av og å nyte opplevelsen. Vi har godt av å lære oss å bare ta i mot av og til. Som voksne blir vi lett vant til å alltid ha ansvar, og det kan kanskje være truende å skulle gi slipp og bare ligge og ta i mot i en hel time. Men når du først har prøvd det, gir det som regel mersmak. Her er noen av fordelene du kan oppleve etter massasje. Noen krever gjentakende behandling over tid, andre kan merkes etter kun én behandling. 

Blodsirkulasjon og massasjeolje for bedre hud

Massasje er bra for huden og kan forebygge rynker. Ved strøk kommer økt blodsirkulasjon, som gjør at collagenfibrene i huden stimuleres, som igjen fører til at cellefornyelsen øker og gir økt elastisitet og styrke til huden. Dessuten bruker man ofte massasjeolje når man masserer, og denne bidrar til å fukte huden og tilføre næringsstoffer. Forskjellige oljer har forskjellige egenskaper. Det er vanlig at man bruker eterisk olje og en baseolje til denne. Hva den beste massasjeoljen er varierer etter smak og behov, men i Normassasje pleier vi bruke mandelolje som base, og tilsetter en eller flere eteriske oljer som for eksempel eukalyptus, lavendel og bergamott. 

Eteriske oljer kan dessuten ha psykiske virkninger. Eucalyptus er kjent for å virke oppkvikkende, mens lavendel har en beroligende virkning. Bergamott kan for eksempel brukes ved menssmerter for en lindrende effekt.

Muskelavspenning og dyptgående muskelterapi

Massasje bearbeider ofte musklene. Dette kan bidra til bedre kroppsholdning, avslapning og bevegelighet. Ved bruk av massasje kan muskler heles raskere og stivhet reduseres. Det er forskjellige måter å bearbeide muskler på, et eksempel er dyptgående muskelterapi. Det er en grundig form for behandling av vev, fasier og muskler. I høst hadde Normassasje besøk av Rolfer Art Riggs som kom hele veien fra USA og underviste i Deep Tissue Massage. 

Lymfesystemet har også nytte av massasje. Når du mottar massasje kan du oppleve at du puster dypere, og dette gir økt oksygen til blodet og bedrer sirkulasjonen. Økt sirkulasjon hjelper også til å transportere næringsstoffer og oksygen til musklene. Økt sirkulasjon i blod og lymfesystem hjelper kroppen til å frakte avfallsstoffer ut av kroppen mer effektivt. 

Fordøyelse

Massasje kan forebygge forstoppelse. Magen er som kjent et sted som er sensitivt for stress og angst. En stresset kropp og psyke kan resultere i forstoppelse eller luftplager. Ved å redusere stress og hjelpe med tilstedeværelse kan massasje gjøre godt for fordøyelsen. Når vi jobber parallelt med kropp, psyke og følelser gir det ofte virkning på stressnivået som kan oppleves redusert også etter massasjen. Mindre stress er også bra for immunforsvaret, og undersøkelser viser at stresshormonet kortisol synker under massasjebehandling.

Mental og energetisk velvære

I tillegg skal hodebunnsmassasje gi en følelse av klarhet, bedre konsentrasjonsevne og mindre irritabilitet i følge forskning. Oppløsning av muskelspenninger og økt blodstrømning til hjernen er viktige faktorer her. 

Og sist men ikke minst er massasje bra for den psykiske helsen og chakrasystemet. Massasje hjelper for tilstedeværelsen og man kan føle seg mer i ett med seg selv. Les mer om chakra i eget blogginnlegg.

15.01.2024