fbpx

Her får du en kort oversikt over hvordan massasje påvirker helse. Dette er fra retningen Normassasje, og det finnes flere varianter der ute, noe av dette er felles, men noe er også unikt. Uansett lærer du mer om massasje og helse henger sammen i denne artikkelen.

I Normassasje er vi opptatt av både velvære og helse.

God helse gir trivsel og livskvalitet.

Vi har ansvar for å ta vare på vår egen helse.  Til det er massasje et vesentlig hjelpemiddel.

  • Massasje forebygger sykdom.
  • Det lindrer sykdom.
  • Og det gjenoppbygger helse etter sykdom.

Vi arbeider for at mennesker skal være friske.

Kunden får disse valgene:

  • Velværemassasje. – Hjelper deg å finne tilbake til din gode tilstand etter periode med stress, sykdom, fysisk eller psykisk påkjenning.
  • Fysisk massasje.  – For deg som liker dyp fysisk knaing, eller har fysiske smerter som du vil ha løst opp.
  • Terapeutisk massasje.  – For deg som ønsker et behandlingsforløp for å finne enda bedre helse og livskvalitet.

En massasje er i praksis mer eller mindre en kombinasjon av velvære-, fysisk, og terapeutisk massasje.  Men for kunden vil vi gjerne vite hva som er behovet, og hva vi skal legge mest vekt på.

Balansen mellom det magiske og det tekniske

Magisk – i betydningen fra Det Norske Akademis Ordbok:  «Som har en særlig kraft, virkning eller betydning.»  «Som vekker eller er preget av undring og fascinasjon.»

Teknikk – Praktisk ferdighet, rutine.

Når vi som massører ønsker å yte det aller beste i en massasje, åpner vi opp for at det magiske kan skje.  Det er fordi vi i Normassasje gir rom for det åndelige, det som er større enn oss selv, og gir muligheter som vi ikke ante at fantes.
Det er sånne oppdagelser som har brakt verden videre, og vil forsette å gjøre det.
Når vi åpner for større dimensjoner, er alt mulig, og vi går for det aller beste for å jobbe mot best mulig helse.  Derfor kan magiske ting skje i massasje.

Eksempler:  

  • En person med migrene kan for første gang i livet ha opplevd en dag uten hodepine etter massasje med justering av ryggsøylen.
  • Plutselig og stabil humørforandring etter massasje med fokus på følelsesmessig forløsning.

Når det gjelder det tekniske, så er Normassasje bygget på læren om chakra og energi. Dette er en god begynnelse fordi det gir et helhetsbilde av mennesket, som integrerer kropp, følelser, tanker og ånd.  For massøren handler det aller først om teknikker ut fra denne forståelsen om massasje. 
I neste omgang handler det om å bli kjent med hender på kropp og hva hender kan gjøre med kroppsvevet. Hvordan kan spenninger og knuter løse seg opp ved berøring?  Hva annet er det som gir et godt resultat i forhold til det å frigjøre energi i kroppen og få bedre flyt, og dermed bedre helse?

Å utforske mulighetene

I Normassasje er det viktig at massøren ikke begrenser mulighetene, men utforsker og erfarer de uendelig mange mulighetene hendene har på en kropp.
På dette trinnet handler det også om å lære hvordan massasje og bearbeiding på en kroppsdel kan ha virkning på et helt annet sted på kroppen.

Videre går teknikken i Normassasje ut på å tilpasse og spesialisere massasjen etter de forskjellige kroppsdelene.  Det vil si lære å gi massasje på ben, rygg, mage, hode, o.s.v.  Da blir læren om anatomi mer og mer vesentlig.

Teknikken videreutvikles så til å omfatte klassisk anatomi og fysiologi, manuell lymfedrenasje, læren om meridianer og trykkpunkter. 

-Solveig