fbpx

Lurer du på hvordan massasje virker? Er det bare for å føle seg bra, eller det også noe som er positivt for helsen?

Hva hjelper massasje for?

Normassasje er en alternativ terapiform.  Normassasje er godkjent i fagforbundet NNH, Norske Naturterapeuters Hovedorganisasjon.  Normassasje er en naturterapeutisk terapi.

I Normassasje forholder vi oss til samfunnets regler for hva en naturterapeutisk terapiform kan gi ut i markedsføringssammenheng.

Normassasje kan blant annet benyttes for:

 1. Å styrke immunforsvaret.
 2. Å  øke energinivået ved at blokkert energi i kroppen blir frigjort.
 3. Å lindre smerter som hodepine, rygg- og nakkeplager og andre smerter i kroppen.
 4. Å forbedre almenntilstanden.
 5. Å fysisk og psykisk stabilisering ved miljøforandringer.
 6. Å å lindre fordøyelsesplager.
 • Immunforsvaret bli påvirket av almenntilstanden.  Et godt liv = et godt immunforsvar.  Velværemassasje som full kroppsmassasje styrker immunforsvaret.  Spesielt kan brystmassasje med dype press mellom ribbene i hele forsidens brystkasse være god hjelp. Thymus-kjertelen, som er hovedorgan i immunsystemet, kan stimuleres ved å dunke på øverste del av brystbenet.
 • Normassasje har som hoved formål å gi økt vitalitet, eller å bli mer hel, som innebærer å frigjøre energi som er bundet i energisystemet, enten fysisk eller psykisk, eller oftest begge deler.  Normassasje Grunnform er en full kroppsmassasje og er alltid rammen om en behandling.  Den bygger på chakra og enegiens naturlige flyt gjennom kroppen, og øker dermed energinivået.
 • Hodepine:  Holdegrep på hode, massasje i nakken og øverste del av ryggen.  Kan også heales ved å løse opp spenninger nederst i ryggen, eller myke opp føttene.  

Rygg- og nakkeplager:  Først bearbeiding nederst på ryggen, og fortsett oppover, gjerne over flere behandlinger.  Roten til ondet er så å si alltid i nederste del av ryggen.

Andre smerter i kroppen:  Det kan være i ben eller armer.  Prinsippet om over- og underenergi brukes ofte.  Man begynner da enten med overenergi eller med underenergi.  Det kan også være smerter i bryst eller mage. Da gis det massasje på dette området, og som regel også på ben, som er fundamentet for god healingprosess. Teorien om psykiske paralleller, også kalt kroppspsykologi, benyttes mye i Normassasje, og er en effektiv måte å hjelpe en person til å gi slipp på spenning.

 1. I terapeutisk massasje er fokus på å trekke inn de gode kvalitetene, som glede, fred, lettelse, etc. i det psykiske systemet.
 2. I terapeutisk massasje er utgangspunktet ofte selvutvikling.  Mottageren blir møtt i terapeutisk samtale og massasje for å bli mer klar over sin egen situasjon og hvordan livsstilen eventuelt kan endres for å oppnå gode resultater.  Dette gjør mottageren mer robust til å mestre livets skiftende faser.
 3. Fordøyelsessystemet er sentralt i menneskers helse, og står i forbindelse med både fysiske og psykiske faktorer. Magemassasje har fokus på tynntarm og tykktarm. Dypavspenning er et mål i Normassasje.  Roen en god velværemassasje gir, virker alltid godt på fordøyelsessystemet.

-Solveig