fbpx

Ta massasjeutdanning på et gårdstun på Sørlandet!

Du tar fra E-18 til Tvedestrand, Sørlandets smilehull.  Fortsetter så ned Tveitehallingene (ved Tveite gård, som er opphavet til navnet Tvedestrand, eller egentlig Tveitestrand) og videre til skiltet «Skjerkholt», der du tar av til venstre.  Skjerkholt har navnet fra Skjerka, som er navnet på elven som «skjærer» seg ned gjennom terrenget.  Det er innimellom ganske bratt ned til elven.  Du kommer inn på grusveien.  Du tar første vei til venstre, og fortsetter til det vokser gress midt i veien.  Da er det like før du er på det 360 år gamle tunet, Birgittatun som nå er Normassasjes skole.

Birgittatun – Normassasjes skole og hovedsenter består av tre hus pluss noen småhus.  Det er et hus for undervisning og terapi, et hus for å spise og et hus for å sove.  Bare det å vandre rundt på tunet er terapi godt nok.  I skogen rundt tunet kan du kanskje få øye på et rådyr, en elg eller se snurten av en musvåk eller ørn i lufta.  Eller mest sannsynlig er det vel heller at du får hilse på en selskapelig katt på vandring, innimellom andre medstudenter og lærere.

Opplev Birgittatun gjennom årstidene

Om vinteren ligger snøen i høye fonner.  Når våren titter fram spirer krokusen og det 100 år gamle bjørketreet, Brigits tre, begynner å kle seg i lysegrønt.  Om sommeren foregår det mindfulness på den store gressletta, og om høsten veller det over av alle slags farger.  Innsjøen – Åsvann – ligger 7 minutters gåtur unna. Der ligger badplassen som er flittig brukt til alle årstider, både til bading og – når isen er tykk nok på vinteren – til ski- og skøyteturer.

Gjesteavdelingen er i det gamle tømmerhuset, med dobbeltrom og enkeltrom. Det er dessuten soverom i alle husene, pluss en liten hytte og mange romslige teltplasser.  I spisesalen i Sommerfuglhuset tilberedes vegetarmat, tilpasset spesielle behov for gluten- og laktosefri mat, samt vegansk mat. Kursrom og behandlingsrom er utformet spesielt for Normassasjes undervisning. Taket i undervisningsrommet er malt som «Lettskyet pent vær», ettersom taket er viktig i rom der det utøves massasje. Det er det første man ser når man åpner øynene etter en lang, avslappende behandling.

I pausene kan man gå tur i naturskjønne omgivelser, med utgangspunkt rett utenfor døra.  Spesielt må «Chakrastien» nevnes, med trapp i chakrafargene.  Opphold på Birgittatun blir rekreasjon for kropp og sjel, selv om undervisningen er intens og læringskurven bratt.  

Læring, inspirasjon og kreativitet

Kjernen i Normasssjes virksomhet er kropp, helse, livskvalitet og helhet.  Dette gjennomsyrer alt som skjer.  Normassasjes skole er stedet for læring kombinert med nytelse, inspirasjon og kreativitet.

November, 2022

Solveig B. Smith