fbpx

– Sett ned tempoet med Normassasje –

Her kan du lese om hvordan Normassasje praktiserer innledning og avslutning for å gi en helhetlig og harmoniserende massasje.

Innledning

I Normassasje innleder vi massasjen rolig med enkle grep som stimulerer til god avspenning.  Denne åpningen hjelper massasjemottageren til å trekke fokus inn i kroppen.

I hverdagen blir vi hele tiden oppfordret til utadvendt oppmerksomhet med effektivitet og tempo som det viktigste mål.  Den gode inngangen til massasjetimen hjelper AV-knappen, det parasympatiske nervesystemet, eller vagusnerven i gang.  Dette gir tarmsystemet ro til å arbeide, noe som er viktig for å motvirke betennelsestilstander i tarmen. Dessuten gir det umiddelbar hvile til muskulatur som er mobilisert i konstant helspenn.  Når selve massasjen kommer i gang, er det allerede åpnet opp for at smerter i kroppen kan gi slipp. 

Det er kroppens egen helbredelsesevne som kommer i gang på denne måten.  Selve massasjen, med den klassiske måten å bearbeide kroppsvev på, har til hensikt å stimulere kroppens indre helbredelsesapparat. 
Med den gode innledningen gir vi AV-knappen anledning til å tre inn helt fra første stund.

Avslutning

Like viktig som å begynne massasjen på en god måte, er det å avslutte på en måte som harmoniserer, balanserer og gjør deg klar for ditt aktive liv igjen.  De avsluttende grepene hjelper auraen å rense seg for frigjort avfallsenergi, balanserer chakraene i forhold til hverandre, og gir tid til at systemet får lande på en god måte, etter at smerter og ømme punkter er bearbeidet og satt i sirkulasjon. 

En god og harmoniserende massasje kan blant annet kjennetegnes med hvordan man kommer i gang med massasjen, og hvordan man avslutter.  Dette er kanskje undervurderte kvaliteter i kroppspleie i dag, kan hende noe som egentlig ikke kan beskrives, men som må oppleves.

14.02.2022
~ Solveig Birgittatun Smith